Üç aylık sanat-edebiyat dergisi Hürriyet Gösteri'nin 338. sayısı, Gülseli İnal'den Haydar Ergülen'e, Yeşim Ağaoğlu'ndan Hüseyin Peker'e, yine keyifli bir okuma vaat ediyor.
Hürriyet Gösteri, yeni sayısında sanat-edebiyat dünyasının nabzını tutmaya devam ediyor.
Gösteri'nin Mayıs-Haziran-Temmuz sayısı, Feridun Andaç-Menekşe Toprak söyleşisiyle açılıyor. Eleştirmen Andaç, yazar Menekşe Toprak ile Valizdeki Mektup ve Hangi Dildedir Aşk isimli öykü kitaplarının ardından yayımladığı Ağıtın Sonu, Temmuz Çocukları ve Arı Fısıltıları romanları üzerinden yazma serüvenini konuşuyor.
Şair Tuğrul Keskin, Ocak 2022 yılında kaybettiğimiz şair ve yazar İsmail Mert Başat'ı kaleme alırken, şair Gülseli İnal ise Dante'den günümüze "yüksek metinler"in ne olup ne olmadığının teorik çerçevesini çiziyor.
Ali Şimşek'in Şahin Paksoy'un resimlerini yorumladığı derginin 338. sayısında, Ferruh Tunç "Tevfik Fikret'in değeri"ni irdeliyor.
Şaban Özdemir, Taner Ay'la Edebiyatımızda Unutulanlar ve Kaybedenler kitabını konuşurken, Hayri K. Yetik de şiir ve metinlerdeki yaratım ve üretim süreçlerini ele aldığı ilginç bir denemeye imza atıyor.
Dergide, Yavuz Özdem'in Refik Halit Karay'dan Turgay Kantürk'e uzanan Rüzgâr Odası köşesi; Hüseyin Peker'in şair, yazar ve eleştirmen Ramis Dara yazısı; Mustafa Durak'ın Ressam Özdemir Yemenicioğlu'nun sanat anlayışını değerlendirdiği denemesi; Cemil Okyay'ın Hakan Savlı şiirine ilişkin incelemesi, yeni sayının bir solukta okunacak yazıları arasında...
Yeni sayıda ayrıca, derginin sanat yönetmeni Cengiz Oylum, Melih Esen Cengiz ile Tiraje romanı ve "muhacir" olma kavramı üzerine konuşuyor. Yeşim Eşkin, Ayhan Şahin'in geçtiğimiz aylarda yayımlanan, 12 şairle gerçekleştirdiği söyleşi kitabı Şairin 12'si'ni kaleme alırken, Şair Yeşim Ağaoğlu da, okuyucuları, Türkiye Yazıları'ndan Milliyet Sanat ve Dergâh'a, dergiler arası bir yolculuğa çıkarıyor.
Gösteri'nin yeni sayısı bu kadar mı? Değil elbette. Şair Haydar Ergülen "Üç şair bir dergiye yakışır!" başlıklı yazısıyla dergicilikten yayınevlerine şiir yayıncılığını yine kendine has üslubuyla aktarırken, Şerefnur Atik ise Oğuz Atay'ın 'Babama Mektup' anlatısından hareketle 'baba' figürü, ironi ve alılmama estetiği kuramı ışığında derinlemesine bir okuma yapıyor.
Ayrıca, Orçun Üçer'in Tâhirü'l Mevlevî'nin 'İstanbul Yazıları'ndan derlenen Bahar Kadar Taze, Hayat Kadar Nazik kitabından hareketle kaleme aldığı çarpıcı "İstanbul" denemesi; Şaban Özdemir'in müzisyen Ege Ülgen ile müzik anlayışı üzerine söyleşisi; Halil Gökhan'ın Sinan Kahyaoğlu ile Edremit Tarihi kitabı üzerine konuşması da yine bu sayıda okuyuculara sunuluyor.
Gösteri'nin yeni sayısında, Ahmet Telli'nin "Oğul", Osman Hakan A.'nın "Medd ü Cezr", Metin Cengiz'in "Sina Akyol", Ünal Ersözlü'nün "Anahtar" ve Musab Doğan'ın "Tereddüt Merhalesi" şiirlerinin yanı sıra, Murat Yeşilyurt'un sergi, müze ve etkinlik haberlerini de keyifle okuyacaksınız.