Ankara'nın 18. yüzyıla tarihlenen, en önemli temsillerinden biri sayılan 'Ankara Manzarası' adlı tablonun orijinali Türkiye'de ilk kez izleyicisiyle buluşuyor.
Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM), Rahmi M. Koç Müzesi Ankara işbirliğiyle 12 Mayıs - 16 Eylül tarihlerinde 'Tarihi Dokumak: Bir Kentin Gizemi, Sof' sergisini Ankaralılarla buluşturdu.
Ankara keçisinin tiftiğinden eğrilen iplikle dokunan tarihi Ankara sof kumaşını odağına alan sergiyle, Ankara'nın tarihinde çok önemli bir yere sahip bu ticari ürün ve tarihçesi ilgilileriyle buluşuyor.
Sergide, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Ankara Etnografya Müzesi, Sadberk Hanım Müzesi ve Topkapı Sarayı Müzesi koleksiyonlarında bulunan sof kumaşlar ve tiftikten üretilmiş çeşitli eserlere yer verilirken, Ankara'nın 18. yüzyıla tarihlenen, en önemli temsillerinden biri sayılan, Hollanda Rijksmuseum'daki 'Ankara Manzarası' adlı tablonun orijinali de Türkiye'de ilk kez izleyicisiyle buluşuyor.
Küratörlüğünü Filiz Yenişehirlioğlu ve Gözde Çerçioğlu'nun yapmış olduğu sergi, 16 Eylül'e kadar Ankara Rahmi M.Koç Müzesi'nde ziyaret edilebilir.