KİTAP Haber Girişi : 16 Nisan 2022 22:18

Uzak kaybolmaları göze alanların şairi: Hüseyin İlbeyci

Uzak kaybolmaları göze alanların şairi: Hüseyin İlbeyci
Şair Hüseyin İlbeyci’nin 2. basımı yapılan 'Kalbimdir İhbar Ediyorum' ve yeni kitabı 'Sana Gidiyorum' şiirseverlerle buluştu.

Şair Hüseyin İlbeyci’nin yıllar önce yayımladığı ilk şiir kitabı Yakarsam Yine Kan'dan beridir varlığımıza iliştirdiği "kim" olduğumuz sorusu, ikinci basımı yapılan Kalbimdir İhbar Ediyorum'da okuyucuyu daha da derinlere çeken içsel bir yolculuğa çıkarıyor.

 

Ve dağılan, kaybolan hayatlarımız gibi, o yolculuk bizi, yine aşkla çevrilmiş şiirlerle buluşturuyor.

 

İlbeyci, kitaba adını veren şiirinde sadece kendi kalbine değil, hepimizin kalbine şu mısralarla dokunuyor: "Kalbim/ bir mavi nar kırıldı/ ve soyuldum ömrümden /.../ kalbim/ yüreğimsin/ heryerimsin/ seni ihbar ediyorum şiire"...

 

 

AYNALARDA ÇOĞALAN BÜYÜK YALNIZLIKLARIN ŞİİRİ

 

İlbeyci'nin, şiir tutkunlarının daha önce hiç görmediği/bilmediği şiirlerinden derlediği yeni kitabı Sana Gidiyorum ise, şiiri ve hayatı tepeden tırnağa aşkla kutsayan bir kitap.

 

Şair, okurlarını aynalarda çoğalan büyük yalnızlıklara çağırıyor bu kitabında... Bulutlu gitmelerin, uzak kaybolmaların izini sürüyor... Sonsuz düşleri ve gül öpüşlü kadınları resmediyor...

 

"Sana Gidiyorum" şiirinde dediği gibi, "ey yâr olan/ ben olan bir olan cân olan/ beni bul" diye sesleniyor sevgiliye, "öp ve yenile/ sana gidiyorum/ kalemimi kırdım/ ve ıslığımda bir kuğu şarkısıyla" diyor... Ve soruyor: "orada mısın hâlâ/ kovulmuş ateşler yurdunda?"...

 

İlbeyci’nin Başka Yerler Yayınları markasıyla yayımladığı Kalbimdir İhbar Ediyorum ve Sana Gidiyorum kitaplarındaki etkileyici şiir dili, aşka ve serüvene hâlâ inanan okuyucuları romantik koridorlardan geçirerek uçsuz bucaksız yolculuklara çıkaracak ve kâinattaki yerimizi yeniden sorgulatacak.

 

(Hüseyin İlbeyci, Kalbimdir İhbar Ediyorum, 2. Basım / Sana Gidiyorum, İstanbul: Başka Yerler Yayınları)

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.