KİTAP Haber Girişi : 27 Aralık 2019 05:24

Kentin karmaşasıyla büyüyen çocuklar

Kentin karmaşasıyla büyüyen çocuklar
Kitap boyunca, kentin çarkları altında ezilen birey hastalıklı düşler arasında gezinen gölgeler gibi hareketli resimlere dönüştürülürken; ayrılık, hüzün, acı gibi duygular da kapitalizm ve postmodernizmin karşısına bir itiraz olarak konuluyor.

Türker Alagözyaylası, gerçeküstü bir dille kurduğu Muhkem'de okura, özlemini çektiğimiz çocukluktan yitirilmiş aşklara, kent yalnızlığından korkulu rüyalara, mutsuz insanlardan karton karakterlere çarpıcı bir panorama sunuyor.

 

Kitap boyunca, kentin çarkları altında ezilen bireyi hastalıklı düşler arasında gezinen gölgeler gibi hareketli resimlere dönüştürürken; ayrılığı, hüznü, acıyı, sevgiyi, yoksulluğu ve çaresizliği de kapitalizm ve postmodern dünyanın karşısına bir itiraz olarak koyuyor.

 

Başka Yerler Yayınları markasıyla yayımlanan, sinematografik şiirlerden oluşan Muhkem, Şubat 2020 itibariyle online satış siteleri ve seçkin satış noktalarında şiirseverlerle buluştu.

 

ŞAİR HAKKINDA

 

1979 Çorum doğumlu Türker Alagözyaylası, Turizm Otelcilik Yüksekokulu'nun ardından üniversitede işletme ve Sinema TV eğitimi aldı.

 

2007-2008 yılları arasında Oda TV internet sitesinde editörlük yaptı, daha sonra 4 yıl boyunca NTV'de yayın yönetmenliği ve prodüktörlük görevlerini üstlendi.

 

Şimdilerde mesleğini bağımsız olarak sürdüren şair, kısa film, video klip ve belgesel film yönetmeliğinin yanı sıra, halen belgesel film alanında çalışmalarına devam etmektedir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.