FESTİVAL Haber Girişi : 20 Şubat 2020 01:01

İstanbul'da Şiir ve Edebiyat Festivali

İstanbul'da Şiir ve Edebiyat Festivali
Bu yıl 12'ncisi düzenlenen festivalin açılış töreni, Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Bu yıl 12'ncisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali, divan şiirlerinin tablolara yansıdığı 'Bercesteler' isimli sergiyle başladı.

 

Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan festival direktörü şair ve yazar Adnan Özer, festivalin 12. yılına gelinmiş olmasının mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

 

ADNAN ÖZER: "DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN ŞAİRLER GELDİ"

 

İstanbul'un birçok tarihi, sosyal, kültürel ve akademik mekânında sözü ve şiiri yükseltmeye çalıştıklarını ifade eden Özer, "İstanbul'a dünyanın dört bir yanından şiir geldi, şairler geldi. Yine buradan da dünyanın dört bir yanına bizim şiirlerimiz, sözümüz ve şairlerimiz gitti" diye konuştu.

 

HANDAN İNCİ: "BENCE GEÇ BİLE KALINDI"

 

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Rektörü Prof. Dr. Handan İnci ise, festivalin 12 yıl boyunca devam ettiğini anımsatarak, "Bu toprakların en eski sanatı şiirse bence çok geç bile kalmıştı" dedi.

 

Şiirin edebiyattan üstün olduğunu savunan İnci, MSGSÜ ile festivalin işbirliğinden mutluluk duyduklarını ve gelecek senelerde de mekânlarını açabileceklerini ifade etti.

 

İSKENDER PALA: "KENDİMİZİ ÖĞRENDİĞİMİZ ZAMAN ENTELEKTÜEL İŞLER YAPABİLİRİZ"

 

Yazar İskender Pala, bu iade-i itibarın devamının geleceğini ve sadece plastik alanlarda değil başka alanlarda da süreceğini ifade ederek, "Çünkü biz ancak kendimizi öğrendiğimiz zaman kimlikli ve nitelikli insanlar olarak entelektüel işler yapabileceğiz" dedi.

Pala, "Ben genç şairlere özellikle divan şiiri öğrenmelerini, oradaki tecrübelerden istifade etmelerini, hiç olmazsa zihinlerinde başka ufuklara başka pencerelerden bakarak yeni yollar alabileceklerinin farkına varmalarını tavsiye ederim" diyerek sözlerini tamamladı.


MİMAR SİNAN ÖĞRENCİLERİNDEN 'BERCESTELER' SERGİSİ

MSGSÜ öğrencilerinin Prof. Dr. İskender Pala tarafından divan edebiyatından seçilen 40 beyit üzerine çalışmalarından oluşan illüstrasyon ve grafik eserlerinin yer aldığı 'Bercesteler' sergisi, festival süresince Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi'nde görülebilecek.

SON TARİH 22 ŞUBAT

Bu yıl hem 'Divan Edebiyatı', hem de 'Şehir ve Edebiyat' temasını öne çıkaracak olan festival, konferans, şiir okuması ve şiir hatları vapuru gibi etkinliklerle 22 Şubat'a kadar devam edecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.