'İşçiler için radyo yayını'

Türkiye'de 2021 yılında gösterime giren 2020 yapımı Sevgili Yoldaşlar (Dear Comrades), yönetmen Andrey Konchalovsky'nin, 1962 yılında Sovyetler Birliği'nin hükümet başkanı olan Kruşçev dönemini anlattığı filmidir.

 

O yıllarda Komünist Parti görevlisi olan Lyudmila, her türlü Sovyet karşıtı duyarlılığın karşısında duran bir komünisttir. Diğer yerel parti yetkilileriyle birlikte Lyudmila, kendi kızının da katıldığı yerel fabrikada düzenlenen bir grevde yaşanan olaylara tanıklık eder. Durum hızla kontrolden çıkarken Lyudmila, sokağa çıkma yasakları, toplu tutuklamalar ve yetkililerin devlet şiddetini örtbas etme konusundaki acımasız girişimleri karşısında umutsuzca kızını aramaya başlar.

 

Artan gıda fiyatları karşısında protesto gösterilerinin gerçekleştiği sırada küçük bir dükkândaki radyoda "İşçiler için yayın" yapılırken, dışarıda Sovyet askerleri ayaklanan işçilere ateş açmaktadır.

 

Yönetmen: Andrey Konchalovsky

Senaryo: Andrey Konchalovsky, Elena Kiseleva

Oyuncular: Yuliya Vysotskaya, Vladislav Komarov, Andrey Gusev

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.