SERGİ Haber Girişi : 25 Kasım 2019 00:44

'Gılgamış Destanı'ndan 'Atlar ve Adlar'a 'Düşler Sokağından İzler'

'Gılgamış Destanı'ndan 'Atlar ve Adlar'a 'Düşler Sokağından İzler'
Cumhuriyet Vakfı yararına düzenlenen 'Düşler Sokağından İzler' adlı sergi 1 Aralık'a kadar uzatıldı.
74. Yunus Nadi Ödülleri'nin verildiği gece açılan ve Cumhuriyet Vakfı yararına düzenlenen 'Düşler Sokağından İzler' adlı serginin küratörlüğünü Denizhan Özer üstleniyor.

Bu serginin ülkemizde dayanışma kültürünün göstergesi olduğunu ifade eden Özer, şöyle konuştu:
"Biz aslında bu bağış sergisini bir anlamda bağış ve destek sergisine çevirdik. 74 yıl önce başlayan bir hikâyede ne anlatılabilirdi ben onu düşündüm, çünkü ülkeye hizmet vermiş bir gazete ve Yunus Nadi Ödülleri ile gelen yıllardır bir ivme var ve bir şekilde sergiyi de bu ivmeye dahil etmek istedik. Bunun için de büyük bir sergi olsun istedik ve o süreç başlamış oldu. O süreçte Türkiye'nin önemli sanatçıları ile bağlantılar kurduk, fakat bunu yaparken de sadece Türkiye'nin önemli sanatçıları, ustalardan oluşan seçki değil, orta kuşak ve gençlerle de bu seçkiyi besledik."

GILGAMIŞ DESTANI'NDAN 'ATLAR VE ADLAR'A

74 sanatçının yapıtının yer aldığı sergide, Ekrem Kahraman'ın 'Gılgamış Destanı'ndan Onay Akbaş'ın resmi ve Süleyman Saim Tekcan'ın 'Atlar ve Adlar'ına, Bedri Baykam'ın 'Mustafa Kemal Destanı'ndan Sali Turhan'ın 'Şovalye'si ve Doğan Paksoy'un 'Yeni Türkiye'sine değin birçok eser bulunuyor.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.