Haber Girişi : 12 Mart 2020 01:23

Arzın merkezinde bir kırılgan varoluş: Narsisizmin Psikolojik Analizi

Arzın merkezinde bir kırılgan varoluş: Narsisizmin Psikolojik Analizi
Bilim Kültür Sanat Eğitim Platformu Ders 101'in, 13-27 Nisan tarihleri arasında Psikiyatrist Timur Fadıl Oğuz'un eğitmenliğinde üç hafta sürecek olan 'Narsisizmin Psikolojik Analizi' eğitimi, Çankaya Belediyesi Zülfü Livaneli Kültür Merkezi'nde verilecek.

Bencillik, kendini beğenmişlik, kibir, tarih boyunca efsanelerin, dinsel metinlerin, edebiyatın ve ahlak felsefesinin önde gelen konularındandır. Bu konuyu yargılayıcı, suçlayıcı olmadan konuşmak çok zordur, ancak psikiyatri ve psikoloji bunu yapmak için azami çaba harcamak durumundadır.

Narsisistik sorunlar hayatın, ilişkilerin içine işlemiş çok önemli sorunlar. Kavram, çok önemli ve sürekli gündemde olan, ama bir o kadar da belirsizliklerle dolu bir kavram. Bunun bir dışvurumu ise psikolojide "sağlıklı narsisizm" ve "patolojik narsisizm" gibi bir ayrımın olmasıdır. Bir şey aynı zamanda hem sağlıklı hem sağlıksız nasıl olabilir? Siz hiç "sağlıklı şizofreni" ve "sağlıksız şizofreni" denildiğini duydunuz mu?

İşte, 'Narsisizmin Psikolojik Analizi' ders serisinde katılımcılar, Psikiyatrist Timur Fadıl Oğuz'un eğitmenliğinde "narsisizm" meselesini önce mitolojik, dinsel, edebi, tarihsel açılardan ele alacak, ardından da onun nedenlerinin ve çeşitli dışavurumlarının psikolojik analizi üzerinde duracaklar. Bu bağlamda, özellikle narsisizmin arkadaş ve sevgili ilişkilerinde kendini gösteren hallerine de değinecekler.

 

Bilim Kültür Sanat Eğitim Platformu Ders 101'in eğitim programı kapsamında, 13-27 Nisan tarihleri arasında Psikiyatrist Timur Fadıl Oğuz'un eğitmenliğinde üç hafta sürecek olan 'Narsisizmin Psikolojik Analizi' eğitimi, Çankaya Belediyesi Zülfü Livaneli Kültür Merkezi'nde verilecek.

EĞİTİMİN İÇERİĞİ

1. Hafta


-Kibir, kendini beğenmişlik, bencillik, gurur gibi narsisizm ile ilişkili kavramların mitolojik, dinsel, edebi, kültürel ve tarihsel yolculuğu.

- Sanat tarihinde narsisizm.
- Çarpıcı ama sorunlu bir kavram olarak narsisizm.
- Popüler kültürde narsisizm.
- Bir psikiyatrik/psikolojik kavram olarak narsisizm.
- Narsisizmin psikolojik analizine giriş.

 

2. Hafta

- Narsisistik kişiliğin temel unsurları.
- Narsisistik kişiliğin ortaya çıkış nedenleri.
- İlişkilerde narsisizm.

 

3. Hafta

- Narsisistik kişiliğin psikolojik analizine devam.
- Günümüz toplumunun narsisizm bağlamında psikolojik analizi.

 
Programın tümüne katılan öğrencilere Katılım Belgesi verilecektir.

Tarih: 13, 20, 27 Nisan 2020
Süre: 3 Hafta / Haftada bir gün / Pazartesi günleri Saat: 19:00-21:30
Ücret: Tüm program 345 TL / Tek ders giriş: 130 TL
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.