KİTAP Haber Girişi : 16 Nisan 2022 16:23

12 şairle 'Şairin 12'si'

12 şairle 'Şairin 12'si'
Genç şairler ve şiirseverlerin başucu kitabı 'Şairin 12'si' çıktı.
12 şairle 'Şairin 12'si'

Geçtiğimiz günlerde şiirseverlerin beğenisine sunulan Şairin 12'si, Türk şiirinin günümüzde en önemli temsilcileri arasında sayılabilecek on iki şairle gerçekleştirilmiş söyleşiler toplamından oluşuyor.

 

Yazarımız Ayhan Şahin'in 2006-2018 yılları arasında on iki şairle gerçekleştirdiği ve Fihrist Kitap etiketiyle yayımladığı Şairin 12'si, aslında bilindik söyleşi formundan ayrılan, edebiyatın gerçekçi tarafının yanı sıra, 'oyunsu', 'ironik', 'eğlenceli' yönünün de öne çıkarıldığı bir niteliğe sahip.

 

Kitap; Gülseli İnal, Abdülkadir Budak ve Yelda Karataş gibi 70’li yıllardan bu yana şiir yazmayı sürdüren; Haydar Ergülen, Lâle Müldür, Sunay Akın ve küçük İskender gibi 80'li yılların şiirine damgasını vuran; Cevat Turan, Yeşim Ağaoğlu, Şeref Bilsel, Gökhan Arslan ve Yavuz Türk gibi 1990 ve 2000'li yıllardan günümüze uzanan üç kuşağı bir araya getirmesi bakımından oldukça önemli.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.